Gratis verzending binnen België vanaf €150

Lisa-Marie Schodts

Dog mom / Keramiste / Apotheker / Spring-in-‘t-veld / …

Hi, leuk je hier te ontmoeten! Ik ben Lisa-Marie, de creatieve hand achter LM CERAMICS. Naast mij zie je Odette, mijn trouwe viervoeter en tevens een volwaardig teamlid van LM CERAMICS. Zij vormt namelijk dé inspiratiebron voor alle producten uit mijn assortiment specifiek voor onze kleine deugnieten.

Ontdek ons verhaal

Een product zo eenvoudig als klei bood mij rust en vertrouwen

Ik ga als creatieve duizendpoot, goedlachse en leergierige doorzetter door het leven. Anderzijds heb ik een drang naar perfectie en daag ik mezelf continue uit. 

Ik studeerde Farmacie aan de KULeuven. Ja, ik ben apotheker van opleiding en heb een tijdje na mijn studies voltijds gewerkt als adjunct-apotheker. Tot ik recreatief in aanraking met klei kwam via een workshop en dit mijn leven letterlijk veranderde. 

Een product zo eenvoudig als klei bood mij rust en vertrouwen. De ‘kleimicrobe’ had mij na de workshop te pakken en het smaakte naar meer! Al gauw ging ik autodidact aan de slag in het tuinhuis bij mijn ouders en leerde ik op een hoog tempo heel wat nieuwe technieken aan. Klei leerde mij loslaten, relativeren, ontdekken en ik groeide als individu. 

Ik koos voor mezelf en mijn dromen.
Brak uit de gouden kooi van zekerheid en gaf mijn ontslag als voltijds apotheker…

Eind 2019 vroeg ik mijn ondernemingsnummer aan en startte ik in bijberoep. Hierdoor kon ik op kleinschalige basis mijn unieke keramiek aanbieden op lokale marktjes en events.

Al gauw werd het duidelijk dat werken met klei een diepe en waardevolle betekenis voor mij heeft. Het werkt therapeutisch en heeft stresswerende eigenschappen. Mij alleen terugtrekken in het atelier en de tijd vergeten? Genieeeeeten!

Exact 1 jaar later, eind 2020, besloot ik dat het tijd werd om te kiezen voor mezelf en mijn dromen achterna te jagen. Ik gaf mijn ontslag en stopte met mijn functie als voltijds apotheker. Ik startte 2021 als zelfstandige in hoofdberoep met een lege agenda, zette mijn ontdekkingsreis in de wereld van keramiek verder en verdiepte mij in nog meer technieken dankzij nationale en internationale opleidingenVanaf dat moment ben ik dagelijks non-stop bezig met keramiek en bied ik mijn diensten als apotheker uitsluitend nog aan als freelancer.

Mijn klei(n) paradijs

In het najaar van 2021 besloot ik dat het tijd was om mijn passie voor pottenbakken te delen met anderen en dit dankzij lessen en workshops.
LM CERAMICS groeide snel en barstte letterlijk uit zijn voegen. In 2022 opende ik mijn eigen keramiekstudio te Kortenaken. Een ruimte waar iedereen welkom is die wil ontsnappen aan de hectiek van het leven om tot rust te komen en wil groeien in een vertrouwde omgeving.

Hopelijk ontmoet ik je snel in mijn klei(n) paradijs!