Gratis verzending binnen België vanaf €150

Login abonnement open atelier

Lisa-Marie Schodts

Dog mom / Keramiste / Apotheker / Spring-in-‘t-veld / …

Leuk je hier te ontmoeten! Ik ben Lisa-Marie, de creatieve hand achter
LM CERAMICS.
Naast mij zie je Odette, mijn trouwe viervoeter en tevens een volwaardig teamlid van LM CERAMICS. Zij vormt namelijk dé inspiratiebron voor alle producten uit mijn assortiment specifiek voor onze kleine deugnieten!

Ontdek hier ons verhaal!

Een product zo eenvoudig als klei bood mij rust en vertrouwen

Ik ben een creatieve duizendpoot en van nature goedlachs, sociaal, leergierig en een doorzetter. Anderzijds heb ik een drang naar perfectie en daag ik mezelf continue uit in het leven. Mijn interessepallet is daarom onverzadigbaar! Al vormt klei de laatste jaren een constante in mijn leven. 

Mijn interesse in wetenschappen is groot en daardoor studeerde ik Farmacie aan de KULeuven. Ja, ik ben apotheker van opleiding en heb jaren voltijds gewerkt als adjunct-apotheker. Tot ik enkele jaren geleden recreatief in aanraking met klei kwam via een workshop en dit mijn leven letterlijk veranderde. 

Een product zo eenvoudig als klei leerde mij plots relativeren, loslaten, ontdekken en groeien als individu. Een soort rust die ik nooit eerder ervaarde. De ‘kleimicrobe’ had mij na de workshop te pakken en ik ging autodidact aan de slag in het tuinhuis bij mijn ouders en leerde tegen een hoog tempo heel wat technieken aan.

Ik koos voor mezelf en mijn dromen.
Brak uit de gouden kooi van zekerheid en gaf mijn ontslag als voltijds apotheker…

Zoals ik zei, daag ik mezelf graag uit. Aangezien ik in mijn vrije tijd heel wat keramiek resultaten boekte, vroeg ik eind 2019 mijn ondernemingsnummer aan en startte ik in bijberoep. Hierdoor kon ik op kleinschalige basis mijn unieke keramiek aanbieden op lokale marktjes en events.

Al gauw werd het duidelijk dat werken met klei een diepe en waardevolle betekenis voor mij heeft. Het werkt therapeutisch en heeft stresswerende eigenschappen. Mij alleen terugtrekken in het atelier en de tijd vergeten? Zalig! 

Eind 2020 besloot ik dat het tijd werd om te kiezen voor mezelf en mijn dromen achterna te jagen waardoor ik mijn ontslag gaf en stopte met mijn functie als voltijds adjunct apotheker. Ik startte 2021 als zelfstandige in hoofdberoep met een lege agenda, zette mijn ontdekkingsreis in de wereld van keramiek verder en verdiepte mij in nog meer technieken. Vanaf dat moment ben ik dagelijks non-stop bezig met keramiek en bied ik mijn diensten als apotheker uitsluitend nog aan als freelancer.

Mijn klei(n) paradijs

In het najaar van 2021 besloot ik dat het tijd was om mijn passie te delen met anderen en dit dankzij lessen en workshops. LM CERAMICS groeide snel en barstte letterlijk uit zijn voegen. Daarom opent binnenkort mijn nieuwe keramiekstudio te Kortenaken. Een ruimte waar iedereen welkom is die wil ontsnappen aan de hectiek van het leven, tot rust wil komen en wil groeien in een vertrouwde omgeving.