Gratis verzending binnen België vanaf €125

Gratis verzending vanaf €125

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele vragen die regelmatig worden gesteld. Neem gerust een kijkje! Zijn er nadien nog onduidelijkheden, stuur een mailtje.

Kan ik bij LM CERAMICS terecht voor een gepersonaliseerd cadeau t.a.v. een huwelijk, geboorte, etc.?

Absoluut! Voor elke gelegenheid kunnen we een gepersonaliseerd item ontwerpen. We wisselen samen ideeën uit en komen tot het ideale cadeau dat je met fierheid kan schenken. Niets is leuker om deel uit te mogen maken van jouw topcadeau!

Wat is het verschil tussen een object van LM CERAMICS en een object dat ik de winkel koop?

Alles wat aangeboden wordt is handgemaakt (inclusief alle items van hout) en zal hierdoor de kenmerken van het gehele proces bevatten. Er zijn diverse technieken voor keramiek. LM CERAMICS werkt uitsluitend via handopbouw. De items worden dus niet gedraaid of gegoten, maar volledig geboetseerd vanuit de hand. Dit resulteert in stuks die uniek zijn. Geen twee objecten zijn identiek, maar zijn slechts gelijkend.

Dit is een belangrijk verschil met objecten die niet het resultaat zijn van puur handarbeid.

Aangezien keramiek een tijdrovend proces is, duurt het enkele weken vooraleer items volledig afgewerkt zijn. Wanneer je kiest voor handwerk, haal je niet alleen unieke en leuke objecten in huis maar gun je de ontwerper opnieuw tijd en ruimte om creatief bezig te zijn en nieuwe ontwerpen te creëren. 

Kan de keramiek/gebruiksgoed (kom, bord, etc.) in de microgolf/oven?

De objecten zijn onder normale omstandigheden geschikt voor de microgolf.

Let op: Vermijd plotse temperatuurverschillen, dit kan namelijk leiden tot barsten. Plaats de items NIET in de oven of onder de grill.

Kan de keramiek/gebruiksgoed (kom, bord, etc.) in de vaatwasser?

De meeste objecten zijn vaatwasbestendig, maar toch wordt het afgeraden deze dagelijks in de vaatwasser te plaatsen. Ze kunnen af en toe een goede beurt in de vaatwasser gebruiken/verdragen. Wil je de items en glazuur zo lang mogelijk mooi en intact houden, spoel en was de objecten dan best af onder de kraan.

Sommige objecten zijn NIET vaatwasbestendig en dit wordt dan ook steeds op voorhand vermeld. 

Zijn de objecten, geschikt voor gebruiksgoed (kom, bord, etc.), voedselveilig?

Dit is van enorm belang! Hier wordt steeds rekening mee gehouden. Iedereen wil namelijk op een veilige manier van al dat lekkers kunnen smullen.

Alle items met als doel om uit te consumeren nl. kom, bord, mok, etc. zijn geschikt voor zowel warme als koude voeding en/of dranken.

Wordt de keramiek ook buiten België verzonden?

Momenteel is verzending mogelijk naar België en Nederland. Woon je in het buitenland, maar wil je toch graag items van LM CERAMICS in huis? Stuur gerust een mail zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Wat als mijn bestelling onderweg beschadigd raakt?

De objecten worden zeer zorgvuldig verpakt zodat er onder normale omstandigheden weinig kan mislopen met jouw pakketje. Ontvang je jouw pakket toch beschadigd? Gelieve onmiddellijk gedetailleerde foto’s van jouw pakket of schade te maken en vervolgens hier contact op te nemen. Zo kan de schade geëvalueerd en een oplossing voorzien worden.